Technické parametry iPadu

29.01.2010 08:08

Úvod

Ze začátku je nutné podotknout, že byli představeny dva druhy iPadu - model pouze s WiFi a o něco dražší model s WiFi a 3G modulem. Tyto modely se od sebe liší váhou, již zmíněným 3G modulem a asistovanou GPS, kterou opět obsahuje pouze model s 3G.

 

Rozměry a váha

Šířka: 242,8 mm (9,56")

Výška:  189,7 mm (7,47")

Tloušťka: 13,4 mm (0,5")

Váha: 0,68 kg - WiFi model
         0,73 kg - WiFi + 3G model

 

Displej

Jde o multidotykový širokoúhlý displej s úhlopříčkou 9,7 palců (24,6 cm) vyrobený technologií IPS. Rozlišení obrazovky je 1024 x 768 pixelů.

 

Paměť

Paměť je volitelná od 16GB až po 64GB.

 

Bezdrátové příslušenství

Oba modely obsahují Wi-fi a Bluetooth 2.1 + EDR. Vyspělejší model, ale dokáže přijímat mobilní signál UMTS, HSPDA, EDGE a GSM. Pomocí mobilního signálu jsou možné pouze datové přenosy a nikoliv telefonování. Oba modely obsahují mikrofon i reproduktor, takže v budoucnu přes ně bude možno telefonovat např. přes Skype.

 

Procesor

iPad pohání do nedávna neznámý procesor Apple A4 s frekvencí 1GHz. Tento procesor vyrobila firma P.A. Semi, kterou Apple před krátkou dobou koupil. Jde o System-on-Chip, tedy čip integrující procesor, grafické jádro, řadič operační paměti i řadič úložných zařízení a jiných sběrnic.

(zdroj: www.extranotebook.cz/pod-kapotou-ipadu-apple-a4)

Baterie

Baterie typu Li-Pol s kapacitou 25 Wh by podle Steva Jobse měla v provozu vydržet 10 hodin a v pohotovostním režimu až měsíc.

 

Vstupy a Výstupy

iPad obshuje: dokovací konektor, 3,5 mm jack na připojení sluchátek, reproduktory, mikrofon a v dražším modelu taky slot na SIM kartu

 

Jazyky

V iPadu jsou zatím dostupné jenom tyto jazyky Angličtina, Francouzština, Němčina, Japonština, Italština, Španělština, Ruština, Zjednodušená čínština a holandština. Česká lokalizace přijde nejspíš až v aktualizačním balíčku.

 

Audio a Video

Podporované audioformáty jsou: AAC, MP3, MP3 VBR, Audible, Apple Lossless, AIFF a WAV

Podporované videoformáty jsou: H.264 (maximálně 30 snímků za sekundu), m4v, mp4, mov, MPEG-4 - maximální datovým tok 2,5 Mb/s a rozlišení 640 x 480 pixelů a opět 30 snímků za sekundu

  

Tlačítka na iPadu

Na iPadu opravdu nenajdete mnoho tlačítek, všeho všudy jsou na něm čtyři - zapnutí/vypnutí, tichý režim, ovládání hlasitosti a HOME. Avšak všechna tyto tlačítka jsou již notiricky známá z iPodu Touch a iPhonu, protože jak je i z fotek jasné, iPad je jen zvětšený iPhone.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.